smerter ved afføring vestsjælland

Kløe i endetarmen, især om natten kan også skyldes, at endetarmen ikke bliver tømt ordentligt som en slags forstoppelse her. Der kan være ledsagende symptomer som træthed, hovedpine, smerter ved menstruation og ved samleje, led- og muskelsmerter. 2 mener du enten. Crohns sygdom, kræft i endetarm og tyktarm er sjælden under 40-års alderen, hvor sygdommen næsten kun optræder i familier med arvelig, tidligt indsættende tyktarmskræft. Det betyder, at afføringsvanerne bliver mere uregelmæssige, ofte ledsaget af

Tantra esbjerg billig escort pige

oppustethed og mavesmerter. Du kan have flasker med vand, juice eller saft i køleskabet, så kan det være nemmere at holde regnskab. I første omgang bør der derfor foretages en kikkert-undersøgelse af anus og endetarmen (ano-rektoskopi som bedst sker hos en mave-tarmkirurg. Det, du selv kan gøre, drik rigeligt, gerne 1 liter dagligt. Det kan medføre afsondring af sekret ud igennem anus, og give kløe.

smerter ved afføring vestsjælland

Undersøgelse for irritabel tyktarm, der findes ingen undersøgelse, der kan bekræfte diagnosen irritabel tyktarm. Får du kemoterapi, anden medicinsk kræftbehandling eller smertestillende medicin der giver forstoppelse, er det næsten altid nødvendigt at holde maven i gang ved hjælp af afføringsmidler. Årsager til irritabel tyktarm Årsagen til irritabel tyktarm er ukendt, men en forstyrret kommunikation mellem hjernen og tarmen (hjerne-tarm-aksen) menes at være en del af forklaringen. Sørg for at have fast toiletrutine med ro og god tid. Kløe kan imidlertid også have mange andre årsager som sukkersyge, hudlidelser, forskellige fødemidler, infektioner (også seksuelt overførte). Behandling af irritabel tyktarm Hvis ændrede leveregler ikke er nok, kan man behandle de mest generende symptomer: Forstoppelse behandles med afføringsmidler, dog ikke laktulose, da det i sig selv kan give symptomer på irritabel tyktarm Diarré (hyppig, stor, tynd afføring) kan behandles med stoppende lægemidler. Det er vigtigt at fremhæve, at irritabel tyktarm ikke disponerer for kræft i tyktarm og endetarm. Derudover er tarmen hos personer med irriteret tyktarm mere sensitiv (visceral hypersentivitet) og reagerer kraftigere på fx udspilning på grund af luft i maven, hvilket giver mavesmerter.
Interracial dating sites helt gratis gentofte

Smerter i maven, der ofte optræder som anfald og er turevise (kolik). Giv dig tilstrækkelig tid til toiletbesøg, få om muligt faste vaner med god tid. Anmeld, svar, godt skrevet. 4 dage siden, da jeg vågnede midt om natten hvor det kløede rigtig meget i endetarmen. 5-10 min, og det gør ondt at sidde ned. Afføringen kan både blive mere løs og mere fast.

smerter ved afføring vestsjælland